Η Ενορία τείνει το χέρι της και στο Γηροκομείο

[ 0 ] August 3, 2012 |

Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα 

Αντιπροσωπεία νέων (μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου) από την Ενορία Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω Βελβεντού μαζί με τον παπά τους επισκέφτηκαν (1-8-2012) το εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης μεταφέροντας σ’ αυτό το περίσσευμα της καρδιάς όλων των οικογενειών της Ενορίας με τη μορφή τροφίμων (ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, ρύζι, καφές, αναψυκτικά, φιδές κ.ά.) για τους γέροντες-τρόφιμους του Γηροκομείου, ολοκληρώνοντας την πρωτοβουλία της Ενορίας με αφορμή την έναρξη του Δεκαπενταύγουστου και της υποδοχής από αυτήν του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Η Ενορία απευθύνθηκε σε όλες τις οικογένειες που, θέσει και δυνάμει, γεωγραφικά την απαρτίζουν και ζήτησε από όλους ένα κερί, στη μορφή τροφίμων, για το Γηροκομείο. Δεν απευθύνθηκε στους λίγους ζητώντας πολλά. Απευθύνθηκε σε όλους ζητώντας από τον καθένα το ελάχιστο. Ένα σακουλάκι τρόφιμα μόνο, τίποτα παραπάνω, γιατί το λίγο των πολλών γίνεται πολύ και γιατί θέλει, η Ενορία, στην κίνηση αυτή να υπάρχει η πρόθεση συν, η συλλογική συμμετοχή, ώστε και η χαρά από αυτήν να διαχέεται σε όλες τις συνεισφέρουσες οικογένειες, να περιέχει η κίνηση όντως κοινωνικό συνυπαρκτικό χαρακτήρα με αποβολή ατομικών ή ακόμα και ευσεβιστικών σωματειακών επάρσεων.

Επαινούμε τους νέους (μαθητές) Βασιλική Μινάι, Θανάση Κουτσιούκη, Άγγελο Παπαγόρα, Νίκο Τσιαπανίκα, αλλά και τον ενήλικα Γιάννη Χ. Παπαγόρα, που αποτέλεσαν την αντιπροσωπεία για την Ενορία. Η ενεργής συμμετοχή τους στην κίνηση και η παρουσία τους στο Γηροκομείο σηματοδοτεί και την άλλη – επείγουσα – ανάγκη των καιρών μας. Την ελαχιστοποίηση του χάσματος των γενεών. Την άρνηση της ηλικιακής κατηγοριοποίησης των ανθρώπων. Την ανάγκη άρσης των στεγανών ανάμεσα στις ηλικίες αλλά και ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες, που επικαλύπτει, ενίοτε και με την ανοχή, αδιαφορία ή και τη συνεργία πρωτεργατών του πνευματικού-πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χώρου, ο σύγχρονος, επιδερμικός και κομπορρήμων πολιτισμός μας.

Η υποδοχή της αντιπροσωπίας εκ μέρους του π. Παναγιώτη Τσινίδη, υπεύθυνου Πρεσβυτέρου-κληρικού του Γηροκομείου και της διευθύντριας κ. Γεσθημανής Κεντεποζίδου-Κολοβού ήταν θερμή, ανοιχτή και γλυκιά. Οι νέοι ξεναγήθηκαν στους καθαρούς (όντως) χώρους του ιδρύματος, συνομίλησαν με γέροντες, προσκύνησαν στον ι. Ναό, επισκέφτηκαν το κηροπλαστείο και ενημερώθηκαν από τον κ. Γιάννη Πούλιο για τον τρόπο παραγωγής των κεριών. 


More Info: Click here

Category: Επικαιρότητα

Leave a Reply