Απειλείται με κατάρρευση o Μητροπολιτικός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας

[ 0 ] August 3, 2012 |

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε άρθρο της εφημερίδας «Κίπρις», με τίτλο: «Πέφτει λόγω έλλειψης φροντίδας», γίνεται αναφορά στην κατάσταση, στην οποία περιήλθε ο Μητροπολιτικός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας , Αρχάγγελος Μιχαήλ, στην τουρκοκρατούμενη Κερύνεια, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Με αφορμή την «εβδομάδα μουσείων», όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Εκκλησία του Αρχαγγέλου της Κερύνειας, αναμένει επισκευή. Να σημειωθεί ότι οι κατοχικές αρχές διαμόρφωσαν την Εκκλησία σε «μουσείο εικόνων», όπου εκεί συγκέντρωσαν αριθμό εικόνων από διαφορετικές Μονές και Εκκλησίες της τουρκοκρατούμενης περιοχής.

Συγκεκριμένα, η εφημερία επισημαίνει, ότι πέφτουν οι σοβάδες από τους τοίχους της Εκκλησίας, ενώ η αυλή, γύρω από το ναό, δηλώνει αδιαφορία, ακαταστασία και ερήμωση.

Παρατηρείται μια άσχημη εικόνα και μέσα και έξω από το ναό, την οποία επικρίνουν οι επισκέπτες. Ιδιαίτερα οι επισκέπτες εκείνοι που δείχνουν ενδιαφέρον και γνώση σχετικά με τη χριστιανική τέχνη και αγιογραφία, αντικρίζουν με αποδοκιμασία την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο ναό, ο οποίος διαμορφώθηκε σε «χριστιανικό μουσείο εικόνων» και ταυτόχρονα επικρίνουν έντονα τη συμπεριφορά του καθεστώτος.

Βέβαια και η εφημερίδα «Κίπρις» δεν παραλείπει να τονίσει ότι «και πολίτες (οι τουρκοκύπριοι) επικρίνουν την αδιαφορία των αρμοδίων σχετικά με την κατάσταση της Εκκλησίας, λέγοντας ότι με τέτοια μυαλά δύσκολα θα διευρυνθεί ο τουρισμός». Ακολούθως, η εν λόγω εφημερίδα παραθέτει ιστορικά στοιχεία, όπου αναφέρει ότι ναός του Αρχαγγέλου οικοδομήθηκε το 1860.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου


More Info: Click here

Category: Επικαιρότητα

Leave a Reply